У Міністерстві охорони здоров'я попередили українців про можливість локдауна

У Міністерстві охорони здоров'я України в даний момент очікують настання наступного спалаху захворюваності коронавірусу, у зв'язку з чим українців попереджають про можливість нового локдауна, хоча в МОЗ роблять все, щоб цього не сталося. Про це інформаційному порталу "РБК-Україна"розповів глава відомства Віктор Ляшко.

Ляшко розповів, що ті карантинні обмеження, які діють в Україні сьогодні, відповідають поточній епідеміологічній ситуації. Якщо ж у Міністерстві почнуть фіксувати зростання негативних показників, то області оперативно переводитимуть окремі області або всю країну в "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Міністр зазначив, що адаптивний карантин, який розробив Міністерство охорони здоров'я для весняного періоду, є дієвим і ефективним, тому його можна буде дотримуватися в тому випадку, якщо захворюваність знову виросте.

Крім цього, глава МОЗ звернувся до українців старше 60 років із закликом вакцинуватися проти коронавірусу. Ляшко пояснив, що якщо ця група українців буде щеплена хоча б на 80%, то можливість зростання кількості випадків коронавірусу для системи охорони здоров'я не буде критичною.

Міністр також розповів, що стратегічно готується до спалахів, які відбувалися в країні в жовтні 2020 року і в березні поточного — досить витратний за часом процес. Наприклад, в Україні змінили систему постачання кисню, була надана субвенція в розмірі 700 мільйонів гривень для закупівлі кисневих концентратів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні зафіксували перші випадки зараження" Дельта-штамом " коронавірусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС зробили важливу заяву щодо потрапляння українців до Європи.

Також "Hyser" писав, що популярний курорт закрився на карантин через черговий спалах ковіда.