Білоруссю пронеслися потужні зливи з великим градом

У середу, 14 липня в Білорусі стався справжнісінький погодний апокаліпсис. В результаті потужних злив і граду, розміром з апельсин вулиці пішли під воду, а місцевим жителям доводилося пересуватися по місту на байдарках. Про це інформує telegram-канал Onliner.

Найбільше в результаті негоди постраждала столиця Білорусі - місто Мінськ, а також Сморгонь в Гродненській області. Злива настільки потужною, що вулиці пішли під воду в лічені хвилини. Місцевим жителям для того, щоб дістатися з однієї точки в іншу доводилося пересідати з автомобілів на байдарки.

У Мінську через рясні опади сталося підтоплення торгового центру "Галілео". Відзначається, що в будівлі прямо зі стелі лилася вода. У селищі Хатежино Мінської області випав великий град, а місто Сморгонь в цей час перетворився на справжню Венецію. Ливнівки не справлялися з великою кількістю води і в результаті її рівень місцями досягав до капота автомобілів.

Град в Білорусі. Фото: Onliner
Град в Білорусі. Фото: Onliner

Град в Білорусі. Фото: Onliner
Град в Білорусі. Фото: Onliner

Зазначається, що станом на ранок четверга, 15 Липня погодні умови стабілізувалися, а вода пішла. У той же час в мережі почали з'являтися фото і відео вчорашнього погодного апокаліпсиса, який стався в Білорусі.

Варто відзначити, що Білорусь затоплює вже не перший раз в цьому місяці. Так, тижнем раніше країну накрили сильні зливи, в результаті яких затопило місто Ліда. Тоді людям доводилося плавати вулицями на матрацах.