Стало відомо, що в п'ятницю, 16 липня 2021 року, будуть введені нові правила, які стосуються української мови. Так, українцям розповіли, де потрібно буде в обов'язковому порядку розмовляти національною мовою.

Про це повідомляє "Уповноважений із захисту державної мови" Тарас Кремінь на сторінці у Facebook.

У публікації йдеться про те, що з 16 липня буде задіяний новий документ, в якому йдеться про те, на всій території України рідної мови стане набагато більше. Введено так звані правила, в яких повідомляється, де буде необхідно спілкуватися виключно українською мовою.

У всіх книжкових магазинах має бути більшість книг українською мовою, всі передачі, фільми і серіали на телебаченні будуть виключно українською мовою. На ярмарках і виставках люди повинні спілкуватися рідною мовою, а також на концертах, в музеях, виставках і розважальних шоу.

Безліч українців, які дізналися про новину, відреагували на даний законопроект в соціальній мережі. Вони не стали мовчати і залишили дуже багато коментарів на сторінці Facebook, де була оприлюднена інформація про державну мову.

Варто відзначити, що більшість українців в коментарях позитивно відповіли на дані нововведення, але є люди, яким це абсолютно не до душі.

"Це відповідальний етап у представленні української культури: уміти запропонувати якісніше, краще з наявного. Байдужість швидко переростає у шкідництво...", "Дехто поняття "відповідальність" супроводжує єхидненьким сміхом. Шкода у підборі українського вмісту для виконання квот спостерігається на проросійських каналах.А українській культурі є що показати!", "Підтримуємо", "ще ніколи я так не чекав на завтрашній день!", "Waiting for 95 квартал українською, нарешті буде смішно і мені", "Боже, яка маячня))) а якщо Книгарня профільна, наприклад? Їм теж потрібно більшість книжок українською?", - залишили свої відгуки юзери соцмережі.

Нагадаємо, що у мережі показали унікальне відео, на якому одеські депутати ганьбяться своїм говором.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про те, що президент Володимир Зеленський призначив собі нового прес-секретаря.

Також портал "Hyser" писав, що у центрі столиці України на чоловіка напали через те, що він спілкувався українською мовою.