Українці будуть змушені оплачувати борги за газ інших людей.

Так, в Україні було прийнято рішення списати багато мільярдні борги за споживання газу з усіх абонентів. З бюджету можуть витратити близько 100 млрд грн, левова частка цих грошей покриє недоплату компаній Дмитра Фірташа. Але варто нагадати про те, що тепер багато українців будуть отримувати третю платіжку за газ. Таким чином одним українцям спишуть борги за газ, а інші будуть змушені викласти кругленьку суму зі своєї кишені.

"Слуги" одним щедрим рішенням вирішили закрити борги всіх: і населення за" температурні коефіцієнт", і облгазів, і газзбутів, і постачальників тепла. Але варто розуміти, що ця щедрість умовна, тому що гроші будуть виділені з державного бюджету. А це говорить про те, що за боргом заплатить кожен українець.

Тому що вже незабаром українці стануть отримувати третю платіжку за газ, в якій буде вказана ціна за обслуговування внутрішньобудинкових систем.

На сьогодні обслуговування мереж покладено на компанії, які займаються розподілом газу. Але їх це не влаштовує, так як вони не хочуть оплачувати ремонт мереж.

Тепер за замовчуванням ці суб'єкти будуть виставляти рахунок для простих українців.

Поки українці не отримують такі платіжки, але варто розуміти, чим довше труби обходяться без ремонту, тим гірше їх стан. А це газові труби і жарти з ними можуть обернутися десятками, а то й сотнями жертв. Але вартість за їх обслуговування вирішили покласти за українців і брати з них плату якраз в цих третіх платіжках. Платити доведеться кожному і при чому цілий рік, а не тільки в опалювальний сезон.

Раніше Hyser писав про те, що експерт назвали регіон, який буде змушений платити за комунальні послуги найбільше.

Також писали, що українцям розповіли, як зміниться ціна на електрику з 1 серпня.

Нагадаємо, що буде з цінами на опалення в наступному опалювальному сезоні.