Глобальна зміна клімат в останні роки досить сильно змінило природу і людство все частіше і частіше спостерігає аномальні природні явища.

Так, аномальні дощі, що накрили Європу і спровокували катастрофічні повені, будуть випадати все частіше і стануть звичним явищем, пише "Обозреватель".

Кліматолог Андреас Фінк з Інституту метеорології і кліматичних досліджень технологічного інституту Карлсруе впевнений, що теплі дощі будуть випадати все частіше і частіше.

Доктор Себастьян Сіппель з Інституту атмосферних і кліматичних наук в Цюріху вважає, що саме глобальне потепління провокує виникнення рясних опадів.

Він каже, що потепління на планеті на 1 градус Цельсія атмосфера може поглинати приблизно на 7% більше вологи. І саме додаткова вологість призводить до збільшення опадів.

Аномальну спеку в Канаді, а також повені в Європі також можуть провокувати повітряні потоки, які переміщують зони високого і низького тиску так, що ті швидко змінюють один одного.

Ще на клімат можуть надавати дії відливи і припливи. Вчені спрогнозували, що вже в наступне десятиліття вони будуть вище і нижче свого звичайного рівня через прецесію Місяця - повільного зміщення осі обертання, що трапляється кожні 18 років.

Саме через це рівень води в Світовому океані може піднятися до небезпечного рівня рівня вже до 2030 років.

Зазначимо, що наша країна вже кілька років живе в умовах зміненого клімату, який пов'язаний з глобальним потеплінням. Вчені стурбовані незворотністю процесу. Однак разом з тим в Укргідрометеорологічному інституті поспішили заспокоїти українців тим, що наша країна у зв'язку з цим опинилася мало не в самому виграшному становищі.

Один їх футурологів впевнений, що до 2050 року в Україну прибуде велика кількість мігрантів, а ось українцям на той час не бачити вишні, абрикоси, яблука.

Синоптики кажуть, що в даних Умовах Україна живе приблизно з 2005 року. Погода відрізняється різкими стрибками температур і зміною погоди в різні сезони. Не виключені різкі штормові явища і масштабні опади.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україну йдуть небезпечні епідемії, які випатрають країну вздовж і впоперек.

Також "Hyser" повідомляв, що кліматолог розповіла, коли в Україні зникне питна вода.

Нагадаємо, що у Криму чистої води не залишилося, з кранів тече в'язка коричнева рідина.