З 1 серпня 2021 року на території України зміниться вартість електроенергії для населення. У Міністерстві енергетики розповіли про те, скільки платитимуть українські громадяни після того, як з серпня введуть новий тариф на електрику.

Про це повідомляє портал "Главком"

В останніх числах минулого місяця Міністерство енергетики заявило про продовження терміну дії нинішнього механізму по електроенергії до 1 серпня цього року. Так, до початку серпня українці платитимуть 1,68 гривень за 1 кіловат на годину споживання електрики, а потім уряд змінить тариф.

На даний момент в Кабміні хочуть поділити споживачів електроенергії на 4 категорії. У першу категорію входитимуть ті, хто використовує до 100 кіловат на годину, у другу – громадяни, які споживають 100-300 кіловат на годину.

Третя категорія споживає 300-500 кіловат на годину, а четверта – понад 500 кіловат на годину. Дивлячись, скільки використовуватимуть українці, можна буде побачити і зростання вартості до 3,5 гривень за 1 кіловат спожитої електрики.

Так, ті, хто витрачає великий обсяг електрики, повинні будуть платити від 1,68 до 2,5 гривень за 1 кіловат на годину. Згідно з логікою, сім'ї з великою кількістю грошей з безліччю приладів в будинку зобов'язані витрачати фінанси за реальними тарифами.

За словами глави Міністерства енергетики Германа Галущенка, бідним громадянам надаватимуть захист. Так, ті, хто використовує до 100 кіловат на годину на місяць, будуть витрачати менше грошей.

Міністр енергетики підкреслив, що на сьогоднішній день приблизно 41% громадян з 16,9 мільйонів домогосподарств споживають до 100 кіловат електроенергії. Галущенко додав, що в новому проекті йдеться про те, що таким людям через зменшення ціни будуть забезпечувати захист.

Нагадаємо, що українцям доведеться віддавати свої гроші за борг інших людей за блакитне паливо.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям показали, як змінилися цифри в платіжних квитанціях за комуналку за останній рік.

Також портал "Hyser" писав, що для українських громадян збільшиться вартість газу.