У російському місті Санкт-Петербург під час репетиції військово-морського параду зіткнулися два військові кораблі.

У мережі одразу з'явилися відеозаписи інциденту, які розлетілися блискавично, пише "Апостроф". Однак ВМФ Росії спробувало спростувати цей факт.

У Twitter-акаунті "Злий Одесит" з'явився відеозапис, на якому видно момент зіткнення.

Очевидці, які прийшли на парад розповідають, що зіткненню двох суден посприяв сильний вітер. Під час підготовки до майбутнього виступу кораблі зачепилися бортами.

"Їх розвернуло - і один зачепив інший. У підсумку вони розчепилися. Досі там стоять, але вже на трьох якорях кожен", - пишуть деякі російські ЗМІ, виходячи зі слів очевидців.

Однак в інших росЗМІ, спираючись на слова пресслужби Головного командування ВМФ Росії пишуть, що інформація про зіткнення двох бойових кораблів не відповідає дійсності. Насправді це не що інше, як відпрацювання безпечного відходу від місця стоянки на Неві, а вітер ніяк не завадив кораблям виконати маневри.

Нагадаємо, що популярний російський актор Павло Майков невтішно висловився з приводу військового параду, проведеного 9 травня в Москві.

Зірка серіалу "Бригада" у своєму мікроблозі написав: "Хотілося б зрозуміти... Кому і для чого показують ці старі відра з цвяхами та інше та інше смертоносне залізо? Єдине, що лякає – це тупість більшості. А так-то ми всі звичайно здохнемо✌🏼".

Майков не уточнив, що конкретно мав на увазі, тому багато користувачів подумали, що мова іде про парадні заходи. У росЗМІ почала з'являтися інформація про те, що росіяни просять позбавити актора громадянства. На це він відреагував досить різко і звернувся до злостивців: "Мистецтво і все, що ми мали, скотилося в бруд. Ми-Країна бидла, що переміг. Коли камінь в болото кидаєш, що звідти спливає?".

Раніше Hyser писав про те, що Україна нарощує кількість ЗСУ, щоб підготуватися до оборони.

Також Hyser повідомляв, що військовий кухар показав справжній "делікатес" для бійців ЗСУ та розповів, як і з чого саме він готується.

Нагадаємо, що українським жінкам-військовослужбовцям купили для параду туфлі на шпильках.