Український уряд поділився планами щодо підвищення пенсійних виплат українцям

Український уряд регулярно підвищує мінімальні пенсійні виплати для одержувачів пенсій. Зараз в планах у Кабміну підвищення цієї виплати до 2403 гривень. У Міністерстві фінансів заявили, що кошти на подібне відчутне підвищення вже знайдені. Про це повідомляє iнформаційний портал "Главком".

Повідомляється, що одночасно з підвищеннями мінімальної заробітної плати по країні в Україні також будуть рости і мінімальні пенсії. У Кабінеті Міністрів розпланували цілих сім етапів підвищення виплат літнім українцям. Глава відомства Сергій Марченко підтвердив інформацію про те, що виплати будуть підвищуватися поетапно, а також запевнив, що кошти на подібний захід вже знайдені.

У Кабміні затвердили нову бюджетну резолюцію, в якій позначені принципи, за якими уряд прийматиме державний бюджет на період 2022-2024 років. У резолюції позначено сім етапів зміни мінімальної пенсії для українців.

Перший етап цього плану буде здійснено в грудні поточного року, коли мінімальні пенсійні виплати після перерахунку підвищаться і складуть 1934 гривень. Після цього буде досить довге затишшя, а ж до 1 липня 2022 року, коли пенсійні виплати підвищать до 2027 гривень. У тому ж році, 1 грудня, пенсії знову підвищаться до 2093 гривень. На всі наступні роки також планується по два підвищення: в 2023 році пенсії підвищаться 1 липня і 1 грудня, до 2193 і 2246 гривень відповідно, а в 2024 році — 1 липня і 1 грудня виплати підвищаться до 2354 і 2403 гривень відповідно.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у ПФУ зробили важливу заяву працюючим українцям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд обрадував українців надбавками до зарплати.

Також "Hyser" писав, що експерти попередили українців про те, які продукти подорожчають незабаром.