Експерти розповіли, якими властивостями володіє улюблене багатьма літні ласощі

Літо - період часу, який гостро асоціюється в українців з кавунами. Кавуни настільки популярні, що їх навіть заморожують або квасять, щоб насолоджуватися ними цілий рік. Крім того, багато цілять користь цієї ягоди, оскільки вона багата вітамінами А і С, а також антиоксидантами. Однак, мало хто знає, що кавуни володіють і іншими, досить несподіваними властивостями. Про те, який вплив на організм надає ягода розповів інформаційний портал "storinka".

Так, далеко не всі властивості кавуна так вже корисні. Наприклад, його споживання може стати причиною проблем для шлунково-кишкового тракту, викликаючи, наприклад, синдром разраженного кишечника. Справа в тому, що в кавуні міститься фруктоза, яка провокує недугу. Для того, щоб розібратися з цією проблемою необхідно дотримуватися особливої дієти, де не буде продуктів, здатних спровокувати СКР.

Ще одна властивість кавуна-свого роду палиця про двох кінцях. Справа в тому, що в кавунах міститься безліч антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали в організмі. У великій кількості вони здатні стати причиною розростання ракових клітин. Одночасно з тим, за рахунок міститься в кавунах лікопіну вони допомагають уникнути подібних наслідків, оскільки не дають клітинам окислюватися.

Іншим цікавим властивістю кавуна є почуття ситості. За рахунок того, що в ягоді міститься багато рідини, організм можна обдурити, змусивши відчувати ситість. Таким чином, завдяки кавуну можна уникати переїдання.

Експерти також звертають увагу на те, що з'їдаючи близько двох чашок кавуна в день, людина можна більш активно худнути, навіть незважаючи на те, що кавун — вельми калорійна ягода. Причина тут все та ж-легке досягнення почуття ситості.

Нарешті, з'ясувалося, що споживання кавуна може стати причиною мігрені. Таким же властивістю володіє маракуя, апельсин, ананас, виноград, банан, огірок і папайя. Причини такого явища досі не вивчені, проте людям, що страждають від головних болів варто уникати кавунів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про нововведення на дорозі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що потрібно робити, якщо їм видали не ту пенсію.

Також "Hyser" писав, що у Німеччині розбився літак з пасажирами.