Нирки є життєво важливим органом людини, адже вони очищають кров, а також виводять токсини з організму.

Саме тому важливо підтримувати здоров'я нирок і знати перші симптоми, що сигналізують про збої в їх роботі, пише "joinfo".

Згідно з даними медиків близько 10% населення земної кулі страждає захворюваннями нирок і причин тому безліч.

Найпоширенішими симптомами захворювань нирок медики називають постійну втому і слабкість. Плюс до цього у людини знижується концентрація і увага.

Порушення сну також є неочевидним симптомом захворювання нирок. Вся справа в тому, що при уповільненні фільтруючої активності нирок, токсини залишаються в крові протягом більш тривалого часу, а не виводяться з сечею, що призводить до порушення сну.

Сильний сухість і свербіж шкіри також можуть з'явитися в результаті зниження функції нирок, які виводять шлаки з кровотоку. Нирки відповідають за підтримку оптимальної структури кісток і кількості мінералів в крові. Через проблеми з балансом корисних речовин в організмі може з'явитися сухість шкіри, свербіж, висип.

Дуже часто при захворюваннях нирок пацієнти скаржаться на часте нічне сечовипускання. Це цілком закономірно тому, що при порушенні їх функцій відбуваються зміни і в цьому фізіологічному процесі.

Кров в сечі також свідчить про захворювання нирок. Також даним симптом може бути ознакою інфекційних захворювань нирок або збільшення простати у чоловіків.

Затримка води в ногах, руках і обличчі вважається порушенням в роботі нирок.

Відсутність апетиту і нудота свідчить про надлишок токсинів в організмі, що характерно для зниження функції нирок.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Також Hyser повідомляв, що експерти розповіли, як правильно вибрати сосиски.

Нагадаємо, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок.