За прогнозом синоптиків в останній день липня в Києві небо буде ясним, опадів не передбачається, проте парасольки киянам все-таки не завадять. Ще б пак, жителів і гостей міста накриє "пекельна" спека 32-35 градусів. Через такі погодні умови київська влада пішла на певні обмеження.

Так, стало відомо, що в суботу, 31 Липня, вантажівки не пускатимуть до Києва через спеку. Рішення закрити всі в'їзди для фур до столиці України прийняв напередодні місцевий уряд, повідомляє Країна.

"31 Липня, з 11: 00 обмежується в'їзд великовагового автотранспорту вагою понад 24 тонн і навантаженням на вісь понад 7 тонн, через перевищення денної температури повітря понад +28°С", – йдеться в повідомленні.

У Патрульній поліції кажуть, що таке рішення прийнято для того, щоб не пошкоджувалося дорожнє покриття, а також це обмеження передбачено вимогами чинного законодавства.

І дійсно, якщо в денний час доби показники термометра досягають вище +28⁰ С, то асфальт при цьому розпалюється аж до 70 градусів. Під багатотонною фурою дорога дуже псується і стає небезпечною для пересування.

Зараз заборона діє на всіх під'їздах до Києва. За попередніми даними, поліція не пускатиме багатотонні автомобілі до Києва мінімум до 20.00 сьогоднішнього вечора, однак про зняття обмежень пообіцяли повідомити додатково, спираючись на дані від синоптиків.

За санітарними нормами водії зможуть продовжувати рух, коли температура стане нижче + 28°С.

Цілий день 31 Липня на всіх під'їздах до Києва чергуватиме патрульна поліція. Авто правоохоронців, як правило, присутні на локаціях, де можна забезпечити відстій автомобілів на заправках, або там, де є кишені на магістралях.

Відзначимо, що в найближчу добу лише на Сході і заході України очікуються короткочасні дощі з грозами, подекуди навіть з градом і шквалистим вітром.

Раніше "Hyser" писав, що українцям пояснили нюанси роботи платних парковок.

Також наш портал повідомляв, що ДТП на Уманщині забрало життя цілої родини.

Нагадавши, в Україні вводять платні дороги.