Літній сезон в Кирилівці в самому розпалі. Однак відпустка відпочиваючих була зіпсована неприємною картиною. Це просто в голові не вкладається!

Цього літа відпочиваючі на українських курортах скаржилися на навалу комарів і медуз. Як і в минулому році медузи окупували прибережні води і не давали відпочиваючим можливості увійти в море. Судячи з фото і відеозаписів, прибережні води Азовського моря в Кирилівці, в Бердянську і на інших курортах більше нагадували желе, ніж морську воду. Гігантські медузи нещадно жалили відпочиваючих.

На деяких базах відпочинку керівництво прийняло рішення встановити спеціальні сітки, які не дозволили б медузам наближатися до пляжу. Однак далеко не всі бази перейнялися гуманним способом боротьби з цими морськими мешканцями.

Так, відпочиваючі в Кирилівці стали очевидцями страшної картини. Невідомі збирали медуз на пляжі, а потім просто самоскидами викидали їх на звалище. Вивозили желеподібне "сміття" з пляжів причепами.

Можливо, тепер проблема з медузами буде вирішена і відпочиваючі зможуть насолодитися теплим морем. Як повідомлялося раніше, навіть без медуз в поле зору вода в морі була настільки наповнена їх отрутою, що, скупавшись в морі, люди отримували опіки, як від дотику медузи.

За наявною інформацією, вивезенням медуз займалися комунальні служби. Вони стверджують, що вивозили на звалище тільки мертвих медуз. Але чи так це? Видовище не для людей зі слабкими нервами.

Як повідомлялося раніше, в Україні знайшли найчистіший пляж, де немає ні водоростей, ні медуз, ні комарів. Де ж знаходиться це райське місце?

Hyser також писав, що відпочиваючі на Азовському морі почали їсти медуз. Що можна приготувати з цього морського гада?