Біля Музею історії в місті Дніпро з'явилася конов'язь, іншими словами спеціальний стовп, який за старих часів використовувався для прив'язування коня.

Фотографії цього дійства опублікував у соціальній мережі Facebook начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міськради Руслан Мороз.

"Конов'язь зайняла своє нове місце, і відразу ж до неї... був припаркований кінь!"- написав він.

Цього ж дня Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради також опублікував кілька знімків конов'язя.

Повідомляється, що дана конов'язь залишилася однією з останніх в місті. Її встановили в районі Озерки на вулиці Шмідта на початку минулого століття, повідомлялося в сюжеті "9 каналу" – поруч знаходився військовий об'єкт, і царські офіцери прив'язували до неї своїх коней.

Однак у травні комунальники викопали її і за словами місцевого сайту "відвезли в невідомому напрямку".

Однак місцева влада вирішила передати артефакт Музею історії Дніпра, який відреставрував його і заново встановив.

"А я вийшла на вулицю, дивлюся кінь йде, думаю ну нічого собі і музика звучала; кулі літали і Кінь прийшов! Ось це день народження!😃 ", "Треба раніше було, прям на мітинг його привести", " це хороший знак, може чиновники вже сядуть на дорогих коней, а не на дорогі машини🤣 😂 🤣", " які фактурні Конюхи!", "А що за флеш-моб?🤣 🤣 🤣 ", "Джентльмени, мій кінь займала чергу з ранку.(с)🤠", "Конов'язь теж платна?", "Якщо б не спека, можна до міськради замість кінотеатрів ходити😂 😂", - залишили коментарі підписчки начальника інспекції.

Раніше Hyser писав про те, що на Херсонщині коня перефарбували в зебру на втіху курортників.

Також Hyser повідомляв, що журналісти показали секретну резиденцію Ющенка.

Нагадавши, як проходять скачки на Одеському іподромі.