Сьогодні, 8 серпня, стало відомо про смерть Олександра Ройтбурда.

Після боротьби з важкою хворобою не стало відомого українського художника і директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда. Відомо, що у діяча культури було онкологічне захворювання. На момент смерті йому виповнилося лише 59 років.

Його ім'я пов'язане з низкою скандалів, в тому числі і політичних. А війну Ройтбурда за посаду голови музею порівнювали з баталіями на мерських виборах.

Що стосується його творчості, той тут було два табори: ті, хто почитав картини художника і ті, хто їх ненавидів і зневажав. Тому що ставитися байдуже до таких картин було неможливо. Творчість Ройтбурда було провокаційним і в той же час привабливим, в його картинах був глибокий сенс, частка сарказму і філософії.

Про смерть художника повідомив в Facebook Олег Сенцов.

"Олександр Ройтбурд. R. I. P", - лаконічно написав режисер.

Останнє інтерв'ю художника виданню Бабель датується 6 серпня 2021 року. У ньому він розповів про те, що дуже погано себе почуває. У нього було серйозні проблеми зі сном і він вже погано ходив. На фото, які були опубліковані після інтерв'ю можна помітити, що Ройтбурд сильно "здав". Він схуд і змарнів.

Олександр Анатолійович Ройтбурд народився в Одесі 14 жовтня 1961. Він був яскравим представником Південноукраїнської художньої школи, а також постмодернізму.

Свої слова співчуття висловила і президент України Володимир Зеленський.

Нижче представлені кілька робіт художника.

Раніше Hyser писав про те, що солістка групи "Міраж" розповіла про особисту трагедію.

Також писали, що помер Петро Мамонов.

Нагадаємо, що під Києвом сталася жахлива трагедія з дітьми.