До кінця поточного року український уряд збирається ще кілька разів підвищити пенсії

На сьогоднішній рік у Кабінету Міністрів заплановано ще кілька підвищень пенсійних виплат. Крім перерахунків пенсій, які відбуваються у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, цієї осені доплати отримає ще одна категорія пенсіонерів. Про це повідомляє офіційна прес-служба Пенсійного фонду.

Повідомляється, що згідно прийнятого урядом графіка, з 1 жовтня поточного року пенсіонери старше 75 років отримають доплати. Після введення доплат особи віком від 75 до 80 гривень будуть додатково отримувати по 400 гривень. Таким чином, мінімальний рівень пенсійних виплат для цих українців встановиться на рівні в 2500 гривень. Варто відзначити, що отримають доплати тільки ті особи, у яких виконані вимоги по трудовому стажу, тобто 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Крім цього, 1 грудня в Україні відбудеться підвищення прожиткового мінімуму, у зв'язку з яким перерахують не тільки мінімальні пенсійні виплати і доплати за понаднормовий трудовий стаж, а й інші соціальні виплати, що залежать від цього показника. Так, мінімальна пенсія підвищиться з 1854 до 1934 гривень, а максимальна — з 18540 до 19340 гривень.

Одночасно з тим, з початку грудня в Україні з 6 до 6,5 тисяч гривень зросте мінімальна заробітна плата. Це, в свою чергу, призведе до перерахунку пенсій для осіб у віці 65 років. Якщо у них буде матися необхідний страховий стаж, то виплати цієї категорії пенсіонерів складе 2,6 тисячі гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді заявили про нові доплати для пенсіонерів старше 70 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як зміниться порядок видачі пенсій з 1 вересня.

Також "Hyser" писав, що в уряді заявили про те, що півмільйона українців залишаться без пенсій.