В уряді прийнято рішення про доплати пенсіонерам.

Мінсоцполітики підготувало проект постанови Кабінету Міністрів про щомісячну компенсаційну виплату по 300 гривень пенсіонерам у віці від 70 до 75 років. Планується почати виплати з 1 жовтня 2022 року.

"Щомісячна компенсаційна виплата особам, які досягли віку 70 років після 1 жовтня 2022 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку», – йдеться в документі.

Крім того такі доплати щороку будуть проходити через індексацію. А це говорить про те, що щороку ці виплати будуть підвищуватися. Тому що при індексації в уряді орієнтуються на зміни мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. А він щоразу збільшується.

Крім того в Україні в грудні цього місяця заплановано ще одне підвищення пенсійних виплат. Це буде останнє в цьому році. Раніше підвищення було вироблено за 2021 рік два рази.

В уряді України регулярно говорять про те, що пенсійні виплати будуть регулярно переглядатися і збільшуватися. Щоразу це закладається до Державного бюджету. Це ж було зроблено в 2021 році і буде зроблено в 2022 році.

Поки точно невідомо, наскільки зростуть пенсійні виплати в 2022 році. Також депутати говорять про те, що вони не забувають і про соціальні виплати. Тому теж намагаються по можливості їх збільшити. Але, на жаль, не завжди є на це гроші в бюджеті. Так як зараз йде активна боротьба з пандемією коронавірусу і з'явилося дуже багато нових статей, які вимагають колосальних вкладень.

Але гроші на підвищення пенсій і соціальних виплат будуть знайдені.

Раніше Hyser писав про те, що майже півмільйона українців залишаться без пенсій, вже прийнято рішення.

Також писали, що стало відомо, як нараховуватимуть пенсії по-новому.

Нагадаємо, що пенсіонерів чекають нові доплати.