Всім українцям повідомили, що Мінфін приготувало "сюрприз" для своїх улюблених громадян. Відомо, що вони вже готують посилення податків, яке може почати працювати з 1 вересня 2021 року.

Про це повідомляє портал "Головнокомандувач"

Стало відомо, що Міністерство фінансів України тепер хоче контролювати не тільки доходи українських громадян, а й їх витрати. Якщо раптом українські жителі роблять дорогі покупки, але не можуть пояснити, звідки у них ці гроші, то їм доведеться заплатити податок у розмірі 18%.

Глава департаменту з праці Держслужби Володимир Гончарук повідомляє, що на сьогоднішній день податкова отримує інформацію тільки про офіційні зарплати українців. Він акцентував увагу на тому, що навіть якщо надійде інформація, що люди отримують зарплату в конвертах, то це порушення буде дуже важко довести в суді.

Є інформація, що Мінфін приготувало новий законопроект, який може все кардинально змінити для жителів України вже на початку 2022 року. Цей закон являє собою непрямі методи контролю доходу українців.

Придумана дуже проста річ: з початку осені громадянам України дадуть рівно рік на те, щоб вони зізналися в тому, що заробили гроші в тіні. Зараз йдеться про накопичення в готівці, про нерухомість і цінні папери. Після цього надасться можливість заплатити податки 5-9% і пройти так звану податкову амністію.

Глава компанії "Е. С.Консалтинг" Олександра Томашевська заявляє про те, що якщо після податкової амністії далі залишатися в мережі, то від цього не буде ніякого сенсу.

Це буде працювати так, якщо українець буде купувати автомобіль, землю або нерухомість або навіть дорогу путівку, то податкова повинна буде отримати інформацію за транзакцію від банку. Якщо в такому випадку легальні доходи не зможуть покривати такі витрати, то людина буде змушена заплатити податок у розмірі 18%.

Нагадаємо, що у людей, які купили "євробляхи", з'явилися серйозні проблеми.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям нараховують борг за комунальні послуги.

Також портал "Hyser" писав, що пенсіонерам, яким за 70 років, робитимуть доплати до пенсії.