Всім українцям повідомили досить приємну новину. Стало відомо, що жителям України пенсійного віку виплачуватимуть компенсацію. Експерти розповіли, кому пощастить і коли це станеться.

Про це повідомляє портал "Факт"

Після 1 жовтня 2022 року всім українцям, яким більше 75 років, будуть робитися виплати. Спочатку буде виплачуватися компенсація пенсіонерам у віці від 70 до 75 років. Після цього планується робити виплати пенсіонерам, які вийшли на пенсію у віці 60 років і більше не працюють. Відомо, що цей проект вже винесено на громадське обговорення.

Спочатку додаткові виплати складатимуть 300 гривень на місяць. Важливо відзначити, що ця виплата планується переглядатися щорічно в березні місяці. Є інформація про те, що такі виплати будуть робитися 1,5 мільйонам пенсіонерів.

Пенсіонери, які мають стаж 35 років (у чоловіків) і 30 років (у жінок), отримуватимуть підвищену пенсію в розмірі 2500 гривень вже з 1 грудня 2022 року.

Мінімальна пенсія для пенсіонерів у віці 70+ становитиме 3 тисячі гривень. Цю суму також отримуватимуть чоловіки, які відпрацювали 35 років, і жінки, які пропрацювали 30 років.

Даний документ повинен вступити в силу з 1 грудня наступного року. Відомо, що цей проект буде ще обговорюватися до 17-го серпня, і всі бажаючі зможуть відправляти свої бажання в спеціальний фонд.

Варто зазначити, що пенсійні виплати планують підвищувати за віком. Важливо підкреслити, що мінімальна пенсія повинна зрости в 3 рази до 2024 року.

Якщо ж у людини немає необхідного стажу для пенсійних виплат, він може звернутися до спеціальних органів, які займаються цим питанням. Органи соцзахисту зроблять все можливе для того, щоб люди змогли отримувати грошові виплати.

Поки що це все стоїть тільки на стадії обговорення, ці всі зміни зможуть вступити в силу тільки після затвердження відповідними особами.

Нагадаємо, що українців попередили про зміни, які стосуються соціальних виплат.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про перерахунок пенсій.