Російський журналіст розповів у Мережі як Яремчук відмовив йому в інтерв'ю через мовний бар'єр

Український спортсмен, гравець збірної України з футбол Роман Яремчук відмовився давати інтерв'ю російському спортивному виданню, якщо воно не проходитиме українською мовою. Це сталося після матчу третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти російського футбольного клубу "Спартак". Про це у своєму Telegram-каналі розповів Максим Алланазаров.

У своєму пості журналіст зазначив, що українець був готовий говорити на камеру і дати російському виданню "Спорт-Експрес" інтерв'ю тільки в тому випадку, якщо на камеру він буде говорити тільки українською мовою.

Варто відзначити, що це сталося після дебютного і досить успішного матчу Романа Яремчука у складі португальського ФК "Бенфіки". Йому вдалося зіграти в матчі третього раунду кваліфікації ЛЧ проти московського ФК"Спартак". Яремчук вийшов на поле на 64 хвилині матчу і і фактично закінчив матч: він зробив вдалий удар, в результаті чого м'яч відскочив від ніг двох російських футболістів і залетів у сітку.

Нагадаємо, раніше стався інший інцидент з українським спортсменом і Росією. Так, чинний народний депутат українського парламенту Жак Беленюк здобув на Олімпійських іграх у Токіо золото у греко-римській боротьбі. Свою перемогу він відсвяткував гопаком з українським прапором, що не залишилося без уваги російських ЗМІ.

Скандальна російська журналістка Скабєєва заявила, що танець, виконаний Беленюком — не що інше, як "Москальська присядка", а не традиційний український гопак. Крім того, вона навіщось кілька разів зробила акцент на кольорі шкіри спортсмена, заявляючи, що Україна не є історичною батьківщиною Жана.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українська спортсменка за підсумками олімпіади заявила, що їй соромно за свою країну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна відправила на Олімпіаду спортсменку без тренера.

Також "Hyser" писав, що один зі спортсменів на Олімпіаді ледь не позбувся ока.