Експерт-дієтолог розповіла, від вживання якої риби українцям найкраще відмовитися

Риба і морепродукти в цілому займають вкрай важливе місце в раціоні кожної людини, особливо у дітей і жінок. У сучасному світі люди схильні забувати про те, що основним джерелом критично необхідних омега-3 кислот — це не біологічно активні добавки з баночок, а справжня жирна дика риба. Про це у своєму Instagram-акаунті розповіла експерт-Нутриціолог Вероніка Хуснутдінова.

Ні для кого не секрет, що омега-3 містить в собі масу переваг, наприклад, має протизапальний ефект, що корисно при розвитку великої кількості захворювань.

Варто також відзначити, що білок — головне джерело незамінних для організму амінокислот. На сьогоднішній день 90 відсотків жінок і дітей відчувають колосальний недолік білка в організмі.

Все це, здавалося б, міститься в рибі, однак тут є деякий підступ: справа в тому, що максимальну користь організму приносить в першу чергу дика риба, а не Фермерська, оскільки в дикій рибі виключена наявність антибіотиків і гормону росту. Крім того, перевага дикої риби полягає в тому, що вона багата вітамінами A, D, E, йодом і фосфором.

З урахуванням усього вищесказаного, дієтолог рекомендує українцям утримуватися від покупки фермерської риби, такої як форель, сібас, дорадо і сьомга, і замість неї купувати більш корисну і безпечну дику рибу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що медики розповіли про симптоми захворювань печінки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, які продукти згубно впливають на підшлункову залозу.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, на які хвороби може вказувати зміна кольору губ.