У Росії вирують лісові пожежі. Дим від них досяг вже Північного полюса. Це може призвести до екологічної катастрофи.

У Сибіру вирують лісові пожежі. Дим від них піднявся високо в небо, де вітер відносить його в інші регіони і країни. На супутникових знімках NASA, які були опубліковані в німецькому виданні Süddeutsche Zeitung, видно, що дим з Якутії вже досяг Північного полюса. А це загрожує екологічною катастрофою.

У Росії і раніше горіли ліси, а дим від них досягав Гренландії і Канади. Однак ніколи раніше він не доходив до Північного полюса. Лісові пожежі призводять до зміни клімату в регіоні. Він стає жарким і посушливим, що може спровокувати більш інтенсивне танення льодовиків. При таненні льодовиків вивільняється велика кількість метану, що, в свою чергу, збільшує швидкість танення вічної мерзлоти. Це може прискорити зміну клімату та призвести до екологічної катастрофи.

Зараз в Якутії пожежами охоплено понад 6 мільйонів гектар лісу. Ця територія порівнянна з площею Латвії.

Пожежі в цьому регіоні не вщухають. Зі стихією борються рятувальники і місцеві жителі. Днями загинув тракторист, якого мобілізували для боротьби з пожежами. Він згорів живцем. Рятувальникам і пожежникам не вдається локалізувати пожежі і загасити їх.

Як повідомлялося раніше, Туреччину охопили лісові пожежі. Є жертви. Відпустку в цій країні краще скасувати.

Hyser також писав, що під Єрусалимом палають пожежі. Людей евакуюють. Що сталося?