Ні для кого вже не секрет, що люди, які працюють в Україні, завжди платять податок зі своєї зарплати, після чого з цього податку їм повинна платитися пенсія. При оплаті соцплатежів люди накопичують трудовий стаж, який необхідний для того, щоб отримувати пенсійні виплати.

Про це повідомляє портал "finance.ua"

Уряд нашої країни зробив незвичайну пропозицію. Вінпропонує, щоб частина внесків українців відразу надходила в їх же власність. Тобто, завести свій особистий рахунок в спеціальному фонді, де будуть накопичуватися гроші на пенсійні виплати.

Таким чином, людина буде власником своїх же пенсій і зможе самостійно вибирати фонд для накопичення і мати можливість змінити його на інший в разі, якщо щось буде не влаштовувати. Українець матиме можливість накопичувати кошти на спадщину або взяти їх при критичній ситуації, наприклад, на лікування або щось інше.

Відомо, що з податків, які платить українець, буде братися відсоток у розмірі від 1 до 2-х % від заробітної плати. Крім цього, можуть робитися додаткові плати в розмірі 1-2%, які зможе оплачувати роботодавець.

Міністерство соціальної політики підрахувало, що при такій системі українець зможе собі накопичити на пенсію в розмірі 7000 гривень і отримувати такі виплати щомісяця при належному трудовому стажі.

Наприклад, пропонується робити 4% від військової зарплати і робити накопичення, щоб отримувати пенсійні виплати. Крім цього, є ймовірність того, що при інфляції буде нараховуватися 3% на рік. Можна буде робити різні суми і міняти відсоток прибутковості при своєму ж бажанні. Таким чином, людина зможе сам спостерігати за змінами.

Якщо людина отримує, в середньому, 15 тисяч гривень зарплати і має стаж 35 років, при цьому, збираючи 2% від зарплати кожен місяць і 2% виплат від роботодавця, то вона зможе отримувати пенсію в розмірі 3624 гривні протягом 15 років кожен місяць. Дуже важливо відзначити, що це з урахуванням 3% річних через інфляцію.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як отримувати дві пенсії.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про нові пенсійні виплати.