Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко замотивував українців на вакцинацію новим "методом".

Так, в ефірі "Україна 24" він пообіцяв, що всі, хто вакцинуються на цьому тижні, отримають квитки на концерт до Дня Незалежності на НСК "Олімпійський", пише "Українська правда".

"Всі, хто вакцинується в центрах масової вакцинації, пунктах вакцинації з середи (18 серпня – прим. ред.), отримають безкоштовні квитки на святковий концерт, приурочений до Дня Незалежності, який відбудеться 24 серпня на НСК" Олімпійський", - заявив він.

Ляшко рекомендував українцям робити щеплення проти ковіду для отримання квитків у центрах поблизу великого скупчення людей. Наприклад, ТРЦ.

Абсолютно будь-який українець може отримати квиток на концерт, пожертвувавши будь-яку суму.

Відзначимо, що перед тим, як стати міністром охорони здоров'я, Ляшко пообіцяв, що за літо вакцинує 5 мільйонів людей. На середину серпня вакциновано всього лише 2,7 мільйонів.

Нагадаємо, що наприкінці липня український уряд прийняв постанову, згідно з якою було визначено порядок роботи навчальних закладів у разі посилення карантинних заходів у країні. Зокрема, йшлося про працівників сфери освіти та їх вакцинацію.

Якщо регіон з "зеленої" зони переходить в "жовту", "помаранчеву" або "червону", урядом буде заборонено відвідування навчальних закладів, а також проведення заходів в них, якщо у 80% персоналу не буде документів про повну вакцинацію. В такому випадку навчання будуть продовжено Ддистанційно або в змішаному режимі.

За словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, напередодні нового навчального року було вакциновано близько 35% вчителів, але цифри різняться залежно від регіону. Так, наприклад, у Київській області щеплено проти коронавірусної інфекції 90% вчителів. У Житомирській та Львівській понад 55%, а на Волині менше 10%.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні продовжили карантин-озвучена дата і список заборон.

Також Hyser повідомляв, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.