У Міністерстві соціальної політики зробили заяву щодо перевірок з позбавленням субсидій

В Мінсоцполітики не відмовилися від ідеї перевірок майнового стану одержувачів субсидій та іншої соціальної допомоги. Відповідно до минулого рішення, за рішенням інспекторів виплата субсидій могла припинятися на термін до 30 днів, однак Конституційний Суд України розглянув цю норму і визнав незаконною. Про це повідомляє портал "Факти".

У зв'язку з цим, в Кабінеті Міністрів розробили новий проект, за яким Міністерство соціальної політики пропонує перевіряти не тільки тих українців, які отримують допомогу на оплату житлово-комунальних умов, а й взагалі всіх, хто отримує соціальну допомогу, тобто і приватних осіб, і установи, такі як Дитячі будинки.

Втім, і цю пропозицію багато хто називає сумнівною. Голова адвокатського об'єднання "Кравець і Партнери" Ростислав Кравець вважає, що зупинка видачі соціальних виплат не повинна відбуватися без вагомих доказів того, що людина отримує їх незаконно.

Крім того, іншою проблемою пропозиції Мінсоцполітики є те, що широкі повноваження контролерів можуть стати підмогою для масштабної корупції на місцях, коли звичайним українцям доведеться "домовлятися" з перевіряючими, щоб у них не забирали субсидії.

Так чи інакше, Кабінет Міністрів все одно збирається схвалити дану постанову, у зв'язку з чим перевірки субсидіантів та інших одержувачів соціальних виплат можуть початися вже з першого січня наступного року.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які тарифи очікують українців з жовтня поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям знизять тарифи на електроенергію, але існує один неприємний нюанс.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, як можна буде перевірити субсидії не виходячи з дому.