Не встиг світ оговтатися від авіакатастрофи у турецькій Адані, де при падінні Бе - 200 загинув легендарний російський льотчик Євген Кузнєцов, як Росію накрила ще одна трагедія в небі.

Так, в підмосковній кубинці під час випробувального польоту розбився військово-транспортний літак Іл-112в. НП сталася 17 серпня при заході літака на посадку. Причиною аварії дослідного зразка літака Іл - 112в в Підмосков'ї могло стати загоряння правого двигуна. пишуть РосСМИ.

За повідомленням Об'єднаної авіабудівної корпорації, командиром екіпажу був льотчик-випробувач, шеф-пілот КБ Ільюшина, Герой Росії Микола Куімов. Ще два члени загиблого екіпажу: другий пілот-льотчик-випробувач Дмитро Комаров і бортінженер — випробувач Микола Хлудєєв. Нікому з трьох льотчиків, які перебували на борту повітряного судна, вижити не вдалося.

До слова, капітан літака, що розбився, Микола Куимов, протягом своєї кар'єри встиг освоїти і протестувати понад 35 типів літаків. Звання Героя Росії він був удостоєний в 2006 році - за героїзм і мужність, які проявив у процесі випробування нових зразків авіатехніки.

Вже відомо, що на землі постраждалих і руйнувань немає, так як пілоти до останнього моменту намагалися врятувати літак і відводили його від житлових будинків.

У мережі з'явилося відео летить транспортника після того, як у нього загорівся в повітрі правий двигун, після чого літак став швидко знижуватися.

На місці аварії йдуть рятувальні роботи, проте рятувати за фактом і нічого, так як після падіння літак вибухнув і повністю згорів. Телеграм-канали Baza і" 112 " оперативно опублікували відео з місця аварії.

Так, на кадрах видно, що літак знищений повністю: на випаленій землі видніються уламки повітряного судна, в повітрі-залишки диму і гару, а повалені обгорілі дерева і чагарники свідчать про найстрашніше.

Відзначимо, що Іл-112в повинен був стати гордістю російської армії, а його презентація була призначена на форумі" армія-2021", який пройде з 22 по 28 серпня в Жуковському. Саме цим зразком Шойгу планував замінити Ан - 24 і Ан-26. Перший політ випробувальний зразок здійснив у Воронежі в 2019 році.

Раніше Hyser писав, що Росія почала терміново перекидати на Донбас сотні одиниць бойової техніки.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до українців.

Нагадавши, у мережі з'явилися знімки наслідків захоплення талібами Кабула.