У Державному додатку" Дія " почали тестувати нову корисну функцію

Державне додаток" Дія " володіє широким набором корисних функцій, кількість яких постійно збільшується. Нещодавно на смартфонах на платформі Android почали тестувати COVID-19-сертифікат. Ознайомитися з нововведенням зможуть громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Нова версія програми була завантажена в Google Play після того, як вимоги Google щодо прав доступу до інформації щодо коронавірусу були виконані.

Сертифікати про вакцинацію працюватимуть за таким же принципом, що й інші документи, які можна використовувати через додатки. Перевірити їх дійсність можна буде за допомогою QR-коду.

Пізніше такий сертифікат можна буде створити після проходження ПЛР-тесту з негативним результатом або в разі одужання від коронавірусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів про нову мотивацію для українців проходити вакцинацію. Так, за його словами, всі українці, які вакцинуються на цьому тижні, отримають безкоштовний квиток на концерт до Дня Незалежності України, який пройде в НСК "Олімпійський".

Крім того, абсолютно будь-який українець зможе отримати квиток на захід, пожертвувавши будь-яку суму. Варто відзначити, що до того, як стати главою відомства, Віктор Ляшко обіцяв за літо провакцинувати 5 мільйонів українців, однак, до середини серпня в Україні щеплення отримало всього 2,7 мільйона чоловік.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у МОЗ зробили заяву про те, коли в Україні буде введений "жовтий" рівень карантину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що У Міносвіти розповіли про те, як діти навчатимуться з 1 вересня.

Також "Hyser" писав, що в Україні з'явилися дані про смертельність штаму "Дельта".