Дослідники виявили неочевидний зв'язок між вживанням вина і здоров'ям очей

Часом, проводячи дослідження, експерти приходять до незвичайних висновків. Наприклад, нещодавно дослідники інституту офтальмології Лондонського університету і офтальмологічної лікарні Moorfields виявили, що вживання шести келихів вина в тиждень здатне благотворно впливати на здоров'я очей. Про це повідомляє iнформаційний портал "Сторінка".

Повідомляється, що в рамках даного дослідження експерти розглянули історії хвороби понад 490 тисяч осіб. В історіях містилася велика кількість докладної інформації про здоров'я, спосіб життя і звички людей.

Дослідивши ці дані, медики виявили цікаву закономірність. Так, ті люди, які вживали вино не менше п'яти разів на тиждень, мали знижений на 23 відсотки ризик розвитку катаракти. Примітно, що спостерігалося це зниження саме серед людей, що вживають вино, а не, скажімо, пиво або який-небудь інший спиртний напій. Вчені прийшли до висновку, що цей зв'язок обумовлюється тим, що у вині міститься антиоксиданти.

Справа в тому, що причиною розвитку катаракти є поступове пошкодження тканин внаслідок окисного процесу, обумовленого старінням. У зв'язку з цим, антиоксиданти з вина уповільнюють ці процеси, в результаті чого ймовірність розвитку катаракти знижувалася. Проте, варто відзначити, що часте вживання вина складно розглядати як адекватне профілактичний засіб для запобігання захворювання очей.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що медики розповіли про симптоми захворювань печінки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, які продукти згубно впливають на підшлункову залозу.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, на які хвороби може вказувати зміна кольору губ.