Американське Міністерство торгівлі намагається з'ясувати, чи є Російська Федерація державою з ринковою економікою, статус чого присвоїли ще в 2002 році. У Законі Америки вказані головні критерії, яким повинна відповідати ринкова економіка.

Про це повідомляє портал "Інтерфакс"

У документі йдеться про те, що розслідування було розпочато з тією метою, щоб з'ясувати справедливу ціну на нітрат амоній, поставки якого здійснюються з Росії. Так, США надали багато доказів, у зв'язку з чим потрібно з'ясувати відповідність РФ статусу такої країни.

Відомо, що російська держава отримала статус країни з ринковою економікою ще 1 квітня 2002 року. Згідно із законами Сполучених Штатів, на країни з таким статусом набагато складніше накласти антидемпінгові мита.

У 1930 році в Сполучених Штатах затвердили законопроект про тарифи, де йдеться про економіку. У Законі вказані 6 критеріїв щодо ринкової економіки.

По-перше, мова йде про ступінь переведення іноземної валюти в валюти інших держав. По-друге, йдеться і про ступінь, в якій співробітники і менеджмент під час вільних переговорів стверджують ставки зарплати за кордоном.

Також в законі вказана ступеня, в якій названі загальні компанії або інші інвестиції інших країн для іноземної держави. Крім того, одним з критеріїв названо ступінь держвласності та державного контролю за розподілом ресурсів. Також йдеться про рішення щодо вартості продукції та обсягів її випуску.

Нагадаємо, що шостий президент України Володимир Зеленський зробив різку заяву Володимиру Путіну.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показала, як під Москвою розбився літак на борту з героєм Російської Федерації.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі повідомили, що Володимир Путін ввозить ядерну зброю на територію окупованого Криму.