Те, що сталося недалеко від Кубинки 17 серпня 2021 року не просто якась рядова авіакатастрофа. Тепер під сумнівом мільярди рублів з бюджету країни, які щорічно виділяються на відродження російської військово-транспортної авіації легкого класу. Ще б пак, ІЛ-112В повинен був виступити в якості заміни застарілим Ан - 24 і Ан-26. Літаки цього класу поступово вибувають з ВПС, а ось Заміна поки поступається навіть зразкам 50-річної давності.

Так, вранці 17 серпня 2021 року недалеко від військового аеродрому Кубинка при заході на посадку розбився зразок новітнього військово-транспортного літака Іл-112В з трьома досвідченими льотчиками на борту, який перегнали з Воронежа для участі у виставці "армія".

Вже відомо, що літак звалився в штопор через зворотної тяги гвинта.

"Після загоряння двигуна у літака не спрацювала система флюгування правого двигуна, виникла негативна тяга, машину крутонуло, і вона звалилася в штопор", - заявив представник силових структур.

Президент Росії Володимир Путін одним з перших висловив співчуття рідним і близьким членів екіпажу Іл-112в, зазначивши що Микола Куімов, Дмитро Комаров і Микола Хлудєєв ціною свого життя врятували місто, відводячи літак подалі від людей.

Дивно, але незважаючи на те, що трапилося, програму льотних випробувань даної моделі планується продовжити. Про це заявили представники оборонно-промислового комплексу, пишуть росЗМІ. При цьому серійне виробництво літака Іл - 112в планується почати в 2023 році.

І це при тому, що у військових ще багато питань до конструкції, а проблемні моменти стабільно виникають ще з 30 березня 2019 року, коли зразок здійснив свій перший політ.

Так, однією з перших проблем була вага судна, який необхідно було зменшити на величину, порівнянну з корисним навантаженням.

Другою проблемою літака стали двигуни ТВ7 - 117ст розроблені компанією "Климов" - про неполадки з ними в липні 2021 року розповідав генеральний конструктор "ОДК-Климов" Всеволод Єлісєєв.

"Три останні роки б'ємося з Іл-112. Ситуація зсувається в кращу сторону. Машина, в принципі, виходить непоганий",-в липні 2021 року віце-прем'єр Юрій Борисов озвучував громадськості досить оптимістичний прогноз, проте, як показало НП, не все так насправді як про це говорять.

Відзначимо, що Іл-112в – перший військово-транспортний літак, спроектований після розпаду Радянського Союзу.

Раніше Hyser писав, що Росія почала терміново перекидати на Донбас сотні одиниць бойової техніки.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до українців.

Нагадавши, у мережі з'явилися знімки наслідків захоплення талібами Кабула.