Відомий український педіатр Євген Комаровський заявив, що регулярне вживання алкогольних напоїв є високим фактором ризику смертності у віковій групі від 15 до 29 років.

Особливо це стосується жінок, пише "РБК-Україна".

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я в Європі, молоді дівчата почали більше вживати спиртні напої і це вже поступово входить в норму.

На своїй сторінці в Instagram лікар на прикладі 22-річної дівчини, яка проживає в Європейському регіоні, показав наочно, що випиваючи щодня келишок-другий пива можна набрати до 12 зайвих кілограм за рік.

Сама дівчина вважає, що вживає не так багато спиртного, але шкода, яку воно їй надає, досить велика. І вона навіть більша, ніж чоловікам її віку.

Так, Комаровський перерахував негативний вплив алгоголя на жіночий організм. Це зневоднення шкіри і ранні зморшки, посилення целюліту, набряклість і почервоніння шкіри через розширення судин, ранкові головні болі і зниження здатності до навчання і роботи, підвищення ризику раку, підвищення ризику випадкових травм, помутніння свідомості, що приводить до необдуманих рішень і ранкового каяття, стійкий набір ваги.

Нагадаємо, раніше педіатр Євген Комаровський заявив, що в Україні існує проблема з знеболюючими наркотичними препаратами для людей, які страждають онкозахворюваннями. Через це вони зобов'язані терпіти серйозні муки.

Він закликає уряд легалізувати наркотичні препарати в медичних цілях. "Звертаюся до вас, українці, повторюю вже вдесяте - кожен третій з вас, хто мене чує, помре від раку. Ну, така млинець статистика! І не кожному пощастить захворіти на рак легенів, який не болить. І ось отримаєте метастази і будете кричати від болю, принижуватися, лежати в муках і випрошувати ампулу або таблетку наркотику", - сказав він.

Раніше Hyser писав про те, що доктор Комаровський розповів, як зміцнити імунітет у дітей.

Також Hyser повідомляв, що доктор Євген Комаровський поділився з українцями своїми відчуттями після отримання вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, що доктор Комаровський розповів, до якого віку не можна обробляти рани йодом.