Через те, що ця місцевість заблокована від вологи з обох сторін Андами і чилійським прибережним хребтом, то Атакаму по праву вважають найсухішою пустелею на Землі. Замість грунту там висохла і розтріскана від спеки кірка, яка є мертвою зоною для будь-якої рослинності. Але днями все змінила погода.

Так, жителі невеликого шахтарського містечка Ель-Сальвадор, що в чилійській пустелі Атакама, стали свідками кліматичного дива. Ще б пак, тут і дощі то випадають раз в кілька десятків років, а сніг і поготів. Саме тому місцеві жителі поспішили поділитися цією дивовижною новиною в соціальних мережах.

На кадрах з невеликого містечка Ель-Сальвадор, де проживає всього 7000 чоловік, видно, що щільний шар снігу покрив всю місцевість, пагорби, міські вулиці і будинки. І тепер ця месність нагадує який-небудь населений пункт з умовного Сибіру.

Помітно, що для місцевих жителів таке явище незвично. На вулиці відразу ж вийшли батьки з дітьми, щоб пограти в сніжки і зліпити сніговика.

Однак те, що стало радісною пригодою для дітей і пішоходів вилилося в справжнє лихо для автомобілістів. Через сніг рух транспорту в невеликому містечку було тимчасово зупинено.

Користувачі в соціальних мережах схвильовані тим, що причиною незвичайної погоди в пустелі могло стати глобальне потепління на Землі, яке тягне за собою зміну клімату. А ось Чилійський метеоролог Даніель Діас проблему швидше бачить в тому, що опади випали в серпні, а не в іншу пору року.

Відзначимо, що якщо порівнювати Атакаму зі звичайними пустелями в розумінні людини, такими як Сахара в Африці або Мохаве в Каліфорнії, то відмінності в кліматі існували завжди, адже середньодобова температура там коливається в діапазоні від 0° C і до 25° C.

Раніше Hyser писав, що Сочі вдруге за місяць пішов під воду.

Також наш портал повідомляв, що вчені пророкують нові катаклізми в Європі.

Нагадавши, пророцтва Ванги на 2021 рік почали збуватися.