У Мережу потрапила дуже цікава і потрібна інформація, яка стосується аліментів. Важливо зауважити, що тепер в українців є можливість поміняти розмір цих грошових виплат.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Факт»

Напевно, питання про зміну суми аліментів - це дуже популярне питання на території України. У відділеннях виконавчої служби України дуже часто задають питання, як можна збільшити або зменшити розмір аліментів.

Важливо відзначити, що дане питання безпосередньо пов'язане з субсидіями.

У відділі державної виконавчої служби Мелітополя розповіли, як українці можуть змінити розмір аліментів.

Українська влада вирішила нагадати жителям нашої країни, що розмір аліментів не повинен бути менше, ніж 50% від прожиткового мінімуму для дитини. На сьогоднішній день дана сума становить 1 тисячу гривень для дитини у віці до 6 років і 1255 гривень для дітей від 6 до 18 років.

Відомо, що люди, які отримують достатню кількість грошей, змушені платити аліменти в розмірі 100% від прожиткового мінімуму, таке рішення приймається в суді. Але є можливість змінити розмір аліментів, якщо щось в житті зміниться, наприклад, зміниться рівень доходів, Сімейний стан людини або ж здоров'я. Є ще деякі життєві ситуації, які можуть вплинути на розмір аліментів.

Якщо батьки визначилися з сумою аліментів в добровільному порядку, то вони повинні зафіксувати зміни у нотаріуса. Якщо розмір аліментів встановлюється через суд, то змінити їх розмір можна теж тільки через суд.

Щоб поміняти суму грошових виплат на аліменти, людині необхідно подати позов до суду, надавши необхідні документи. Позивач повинен показати докази, які зможуть довести зміну фінансової ситуації, або докази про погіршення його здоров'я. Крім цього, є шанс поміняти виплати, якщо з'явився штамп в паспорті.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як підвищення розміру комуналки відіб'ється на субсидіях.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям накручують показання на лічильниках.