Ті українці, у яких є заборгованості з оплати комунальних послуг, зможуть також отримувати житлові субсидії.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, пише "Апостроф".

Незважаючи на те, що загальні правила передбачають, що житлова субсидія не призначається людям, які мають заборгованість по комуналці більше трьох місяців, вони все-таки зможуть домогтися грошових виплат.

Для цього, громадянам необхідно звернутися до суду з оскарженням субсидії або її реструктуризації.

Музиченко розповів, що, якщо людина не згодна з такою заборгованістю, то в судовому порядку вона може її оскаржити і в період оскарження вона отримуватиме субсидію.

Крім того, передбачено, що "людина може оформити договір реструктуризації, в залежності від того, який це обсяг заборгованості, за який термін вона утворилася, скільки людина може платити. Коли такий договір реструктуризації вже укладено, субсидія в поточному режимі буде призначена".

Субсидія. Скріншот з відео на Youtube
Субсидія. Скріншот з відео на Youtube
Субсидія. Скріншот з відео на Youtube

До слова, тим, кому призначена субсидія, держава нагадала про те, що якщо одержувач купляє квартиру, будинок, автомобіль або змінює статус з безробітного на одержувача доходів, то він позбудеться права на отримання грошової допомоги.

Обласна влада заспокоює українців, що в "чорний" список вони через це не потраплять і гроші повертати їх теж не змусять. Однак органи соцзахисту повинні дізнатися про обставини, які змінилися в сім'ях, які отримують грошову допомогу від держави, протягом 30 днів.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні знову змінять тарифи на електрику.

Також Hyser повідомляв, що в Україні без тепла опиниться кожен другий будинок.

Нагадаємо, що українців попередили про зміни щодо субсидій.