У мережі опублікували оновлений дизайн "Запорожця", яким би він випускався в 2021 році

Незважаючи на те, що виробництво класичного радянського і українського автомобіля "Запорожець" припинилося вже досить давно, велика кількість автолюбителів, в числі яких і автомобільні дизайнери, хотіли б побачити "горбатого" знову в строю, так що в Мережі регулярно з'являються рендери оновлених версій ЗАЗ-965. Один з таких рендерів опублікував Instagram-аккаунт "mkr_club".

Так, опублікований дизайн був виконаний дизайнером Олександром Штормом. Це рендерне втілення радянської класики, мабуть, сфокусовано на активному відпочинку. Зовнішність автомобіля зберегла деякі відмінні риси зовнішності "Запорожця", більш того, автомобіль виглядає навіть кілька ретро-футуристично. Така машина призначалася б для серферів і сноубордистів.

Автор рендера заявив, що такий автомобіль повинен був би оснащуватися невеликим двигуном з малою витратою палива, наприклад, якимось 1,3-літровим агрегатом, який на сотню кілометрів шляху витрачав би близько 5 літрів палива.

У зовнішності оновленого "Запорожця" є риси і з сучасних автомобілів, зокрема передня оптика, решітка радіатора і бампер. Варто відзначити, що і передня, і задня оптика нагадують лінії, які в своїх автомобілях використовують дизайнери Bentley. Нижня частина кузова захищена безбарвним пластиком, щоб захистити ЛКП від подряпин, що, знову ж таки, резонує з ідеєю про те, що машина буде використовуватися для активного відпочинку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні перекриють одну з найбільших трас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній дизайнер BMW назвав три кращих автомобіля бренду з дизайнерської точки зору.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали рендер, який поєднує в собі зовнішність Porsche і "Запорожця".