Українців попередили про новий тариф на газ.

Справа в тому, що "Нафтогаз України" знову підняв вартість блакитного палива для населення. Так, у липні ціна на газ виростить ще на 10% - до 13,13 грн за куб. м, при тому що річний фіксований тариф становить 7,96 грн за куб. м. Про це повідомляє "ТСН".


Примітно, що вартість газу спочатку зросла у червні до 11,94 грн за куб.м, але липнева ціна буде на 10% її вище. У компанії пояснили, що це обумовлено ситуацією, що склалася на європейському ринку, на якому ціни на газ і так були одними з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжили рости.

Це в свою чергу викликано мінливістю цін на енергоринку через те, що Росія штучно обмежує постачання газу, щоб таким чином чинити тиск для завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

українцям пояснили, чому ціна на газ постійно зростає, фото: Українська правда

До слова, з 1 травня 2021 року газопостачальні компанії автоматично перевели клієнтів на річні тарифні плани, які повинні бути вигідними в першу чергу для людей.

Так, 25 квітня газопостачальники виставили свої ціни на газ для населення, які будуть діяти в період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. Вони коливаються від 7,9 до 13,5 грн за кубометр. Кожен з постачальників буде встановлювати свою вартість для громадян, а вони вже зможуть вибирати ту компанію, у якої газ буде надаватися по більш доступнішій ціні.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців готують до подорожчання до комуналки, яке помітно вдарить по кишені.

Також наш портал повідомляв, що у боржників по ЖКП можуть конфіскувати житло, якщо сума боргу буде настільки критичною.

Нагадуємо, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.