Киян попередили про підвищення тарифів на комунальні послуги

Незважаючи на те, що в літній період ціни на блакитне паливо зазвичай знижуються, у 2021 році ситуація зовсім інша. У липні прогнозована ціна на газ складе близько 10-12 гривень за кубометр, а до осені ціна буде тільки зростати. Тому опалювальний сезон для киян буде непростим. Також плюс до всього подорожчає електроенергія. Про це повідомляє 44.ua.

Найвищі суми в платіжках побачать ті жителі столиці, які мають вдома багато побутової електротехніки. Справа в тому, що в уряді планують ввести диференційований тариф. Тобто споживачі, які в місяць витрачають на побутові потреби менше 100 кіловат будуть платити за колишнім тарифом 1,68 гривні за кВт, а ось тим, хто споживає до 300-500 кіловат доведеться платити за новим тарифом більше 2-3 гривень за кожен використаний кіловат.

Експерти відзначають, що альтернативи в уряду немає і підвищення тарифів неминуче. Однак підвищення не торкнеться вразливих верств населення і це вже хоч не хворий, але плюс.

Варто відзначити, що в той же час зростуть тарифи і на блакитне паливо, тому новий опалювальний сезон буде дуже складним. На думку експертів субсидій може не вистачити на всіх нужденних, тому, можливо прийдеться переглядати бюджет, щоб знайди кошти для фінансування нових субсидій.

До слова, розмір заробітної плати в Україні зростає не так стрімко, як тарифи на комунальні послуги, тому в разі чергового подорожчання боргів за комуналку стане ще більше.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про підвищення тарифів на опалення та гарячу воду.

Також наш портал інформував, що блакитне паливо в липні знову подорожчає: скільки доведеться платити українцям.

Нагадаємо, що у Міністерстві соціальної політики зробили важливу заяву щодо нарахування житлових субсидій на новий сезон.