Спека в Україні трохи спаде через сильні дощі з грозами

Вже котрий день поспіль погода випробовує українців аномальною спекою. Ця тенденція збережеться, як мінімум до кінця тижня, але в той самий час стовпчики термометрів будуть трохи нижче, ніж минулого тижня. Спека спаде у зв'язку з дощами та бурями, які прогнозують в Укргідрометцентрі.

Так, за прогнозом синоптиків у вівторок, 29 червня і на наступний день 30 Червня на Заході стовпчики термометрів покажуть від 26 до 29 градусів тепла, але в Закарпатській області буде спекотніше - до 32 градусів тепла. Трохи свіже буде в південних, східних і центральних регіонах. Там стовпчики термометрів піднімуться до позначки у 25-28 градусів вище нуля. Дощі з грозами пройдуть в центральних і східних регіонах. У середу, 30 Червня опади очікуються і на Заході.

У четвер, 1 липня низка областей зможе трохи відпочити від літньої спеки. Так, пощастить жителям західних регіонів, де повітря прогріється від 26 до 28 градусів тепла, а також центральних і східних регіонів - до 29 градусів вище нуля. Найтепліше буде на півдні країни - від 28 до 30 градусів тепла. Таку свіжість в більшості регіонів подарують грозові дощі, які очікуються по всій країні, крім Криму.

У п'ятницю, 2 липня стовпчики термометрів ще трохи поповзуть вниз в західних регіонах. Там очікується від 23 до 25 градусів тепла. Практично не зміниться ситуація в центральних, східних і південних регіонах. Ситуація з опадами буде такою ж, як і 1 червня: дощі по всій країні, крім Кримського півострова.

Раніше портал Hyser повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань попередив, що погодні умови в липні будуть чимось нагадувати тропічні.

Також наш портал інформував, що у Києві аномальна спека змінилася небувалою грозою з величезним градом, який побив машини і дахи.

Нагадаємо, що фахівці дали ефективні поради, як врятуватися від аномальної спеки якщо немає кондиціонера.