Поки жителі півострова рахують збитки, окупанти радіють нещодавньому потопу

Кількома днями раніше в окупованому Криму через рясні опади сталася масштабна повінь. Під воду пішли цілі вулиці, автомобілі, будинки й навіть квартири, які знаходилися на першому поверсі. Півострів зазнав колосальних збитків, але окупаційна "влада" знайшла "перемогу" в цій події. Яку саме, розповіла так звана "глава адміністрації Ялти" Яніна Павленко на своїй сторінці в Facebook.

У той час як багато жителів півострова підраховують збитки, які завдала стихія і не знають до кого звернеться за допомогою, місцеві "чиновники" знайшли "позитив" в тому, що сталося. За словами Яніни Павленко завдяки рясним опадам Крим поповнив запаси води. Так, в Загорському водосховищі стало близько 24 мільйонів кубометрів води, а в Щасливенському - понад 11 мільйонів кубометрів.

Місцева "чиновниця" з повною серйозністю заявила, що це самий "позитивний підсумок" страшних злив, які обрушилися на півострів. Вона додала, що за даними "водоканалу ПБК" тих запасів, які є на сьогоднішній день буде достатньо, щоб цілодобово забезпечувати водою Велику Ялту протягом як мінімум одного року.

Варто нагадати, що напередодні на окупований Крим обрушилися сильні зливи, в результаті яких затопило місто Керч. За словами місцевих жителів в їхніх будинках було понад пів метра води, яка знищила меблі й техніку. Повінь була настільки сильною, що автомобілі залишені на вулицях були затоплені по самі вікна.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у мережі показали наслідки сильних злив у Криму: понад 100 вулиць розмито водою.

Також наш портал інформував, що через потужні зливи в окупованій Ялті, в Чорне море потрапили тонни сміття.

Нагадаємо, що в результаті підтоплень в анексованому Криму кілька будинків пішли під воду.