У МОЗ заявили, що Київська область не відповідає "зеленій" зоні карантину по одному з показників

Епідеміологічна ситуація в Україні продовжує бути стабільною, проте Київська область ризикує потрапити в "червону" зону карантину. Регіон не відповідає "зеленій" зоні по одному з показників МОЗ. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров'я.

МОЗ показало оновлену інформацію за епідемічними показниками в регіонах країни станом на вівторок, 29 червня. Вся Україна знаходиться в "зеленій" карантинній зоні з мінімальними обмеженнями. Але в той же час Київська область не відповідає "зеленій" зоні за охопленням тестування на коронавірусну інфекцію. За минулий день в регіоні було проведено всього 277 тестів, при нормі не менше 300 тестів на 100 тисяч населення.

Дані МОЗ. Фото: moz.gov.ua
Дані МОЗ. Фото: moz.gov.ua

Однак незважаючи на це Київська область поки залишається в "зеленій" зоні, оскільки для переходу в "червону" зону потрібно, щоб червоному рівню відповідали два і більше показника.

Варто відзначити, що поки українці радіють послабленню карантинних обмежень і зниження захворюваності, ВООЗ попереджає про можливе виникнення нової хвилі пандемії, яку спровокує новий штам "Дельта". Всесвітня організація охорони здоров'я відзначає, що новий штам вже поширився по 92 країнах світу і якщо темпи не зменшаться, то нової нищівної хвилі не уникнути. Від нового штаму страждають не тільки європейські країни, а й Індонезія, де фіксують нові антирекорди по захворюваності вірусом, а також Ізраїль і Африка.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про можливе погіршення епідемічної ситуації в країні.

Також наш портал інформував, що лікарі розповіли, для кого небезпечний новий штам коронавірусу "Дельта".

Нагадаємо, що у Росії стрімко збільшується приріст інфікованих коронавірусною інфекцією у зв'язку з поширенням по країні нового штаму "Дельта".