Медики розповіли, що у улюбленого багатьма корисного напою є корисні властивості

Проблема поганого зору турбувати велика кількість людей, однак з'ясувалося, що поліпшити його можна досить приємним способом. Медики заявили, що вживання 2,5 грамів чистого натурального какао-порошку здатне поліпшити гостроту зору у молодих людей. Про це повідомляє портал "Грип.иа".

Подібний висновок вчені зробили після того, як проаналізували вплив двох дієтичних поліфенолів: флаванолів какао і антоціанів червоних ягід. При цьому вчені відзначають, що вони не виявляли ніякого ефекту ні на зір в темряві, ні в умовах низької освітленості. Проявлятися ефект почав тільки вдень.

Позитивний вплив яке на зір пояснюється поліпшення уваги або обробки візуальної інформації завдяки флаванол і теоброміну, що відносяться до групи алкалоїдів, що стимулюють ЦНС. Обидва цих речовини міститися в какао.

Для проведення цього дослідження вчені запрошували добровольців, яким потрібно було випити склянку молока з какао, з'їсти ягоди або випити просто молоко протягом трьох окремих відвідувань. Кожні три години рівень поліфенолів у сечі добровольців змінювався. Зір же перевіряли звичайними літерними таблицями при різному рівні освітлення.

Перед безпосередньо експериментів учасники пройшли анкетування, їх очі обстежили, щоб переконатися у відсутності патологій або сторонніх факторів, які могли б зробити результати тесту неточними.

Зрештою, фотопічний зір у учасників, які приймали какао покращилася. Один з авторів дослідження, однак, заявляє, що на цьому зупинятися не планує, і тепер необхідно провести дослідження, які підтвердять результат.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які Літні фрукти можуть надавати небезпеку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лікарі розповіли українцям, як чистити судини вдома.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які побічні симптоми проявляються при прийомі вітаміну С.