Найближчими днями Київ накриє негода, яка протримається до 3 липня

В останні дні погода випробовувала українців палючим сонцем від якого можна було врятуватися хіба що під кондиціонером. Однак найближчим часом літня спека піде, а замість неї прийдуть дощі з градом. Зокрема така погода очікується в Києві, аж до 3 липня. Про це свідчить прогноз синоптиків Українського гідрометцентру.

Розпочнеться негода у столиці з вівторка, 29 червня. За прогнозом синоптиків перша половина дня порадує киян комфортними 28 градусами тепла, а ось у другій половині знадобляться парасольки, оскільки очікується грозовий дощ.

Прогноз погоди. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Прогноз погоди. Фото: скріншот meteo.gov.ua

Синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook також представила синоптичну карту, на якій можна побачити, як грозові фронти оточили українську столицю з усіх боків.

Так, середа, 30 Червня, за прогнозом синоптиків, пройде в столиці без дощів. Температура повітря дозволить нарешті то зітхнути з полегшенням і вимкнути кондиціонери. Вдень стовпчики термометрів покажуть максимум 29 градусів тепла, а вночі - 18 градусів вище нуля.

Але вже в четвер, 1 липня погода зовсім не порадує киян. Столицю накриють сильні зливи з грозами й навіть град. Стовпчики термометрів в денний час будуть показувати все ті ж 29 градусів тепла, а вночі трохи похолодає - до 16 градусів вище нуля.

Прогнозується, що така погода протримається в Києві як мінімум кілька днів, до вихідних.

Раніше портал Hyser повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань заявив, що погода до кінця літа буде вельми примхливою: сильна спека чергуватиметься зі зливами.

Також наш портал інформував, що у Києві аномальна спека змінилася небувалою грозою з величезним градом, який побив машини і дахи.

Нагадаємо, що народний синоптик Леонід Горбань попередив, що погодні умови в липні будуть чимось нагадувати тропічні.