Українським пенсіонерам, яким виповнилося 75 років на липень місяць поточного року було анонсовано підвищення пенсія на 400 гривень.

Онако через брак коштів у держбюджеті підвищення було перенесено на жовтень, пише "Цензор.НЕТ", посилаючись на слова міністра соцполітики Марини Лазебної.

"Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було трішечки ресурсу. Головне було-зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму "75 плюс". По 400 гривень всі отримають і отримуватимуть щомісяця", - підкреслила Лазебна.

Вона додала, що пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, наступного 2022 року доплачуватимуть по 500 гривень - виплата стане регулярною. Пенсіонери, яким виповнилося 75 років, доплачуватимуть суму рівну 400 гривень. Надалі всі ці суми підлягатимуть індексації.

Міністр каже, що з 1 липня для більш ніж мільйона пенсіонерів пенсія буде проіндексована на 100 гривень. І отакатегорія людей, яка не потрапила в індексації.

Так як в 2017 році було прийнято прийнято пенсійне законодавство так, що деякі категорії людей були вилучені з індексації, то індексація стала виборчою.

"Йдеться про зміну прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. В результаті мінімальна пенсія зросте на 85 грн і складе 1854 гривень", - говорить вона в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Раніше Hyser писав про те, що для пенсіонерів створили зручний додаток для смартфонів.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу до пенсії.

Нагадаємо, що українцям підвищать пенсії-коли чекати виплати і кому додадуть грошей.