До п'ятниці, 2 липня в Україні протримається спекотна і дощова погода

Пекельна спека і проливні дощі - саме таку погоду українці спостерігають вже не перший тиждень. Синоптики відзначають, що така ж метеорологічна обстановка буде спостерігатися практично у всіх регіонах України до п'ятниці, 2 липня. Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Так, за прогнозом синоптиків перший день другого місяця літа буде досить спекотним і дощовим. Дощі з грозами очікуються практично у всіх областях. Вдень стовпчики термометрів досягнуть позначки у 28-30 градусів тепла, а вночі посвіжіє - 18 градусів вище нуля. У Києві в другій половині дня очікуються дощі. Вдень у столиці температура повітря становитиме 29 градусів вище нуля, а вночі помітно похолодає до 14-16 градусів тепла.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У п'ятницю, 2 липня ясне небо синоптики прогнозують тільки в східних регіонах і Криму. Стовпчики термометрів трохи поповзуть вгору і покажуть вже 32 градуси тепла. У нічний час буде як і раніше досить свіжо: від 17 до 19 градусів вище нуля. У Києві ситуація практично не зміниться, синоптики все так само прогнозують дощі. Вдень повітря прогріється до 30 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть близько 19 градусів вище нуля.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Варто відзначити, що за прогнозом синоптиків погода липні буде практично такою ж, як і в червні. Середньодобова температура становитиме близько 20-25 градусів тепла, але в той же час прогнозуються піки спеки. В деякі дні стовпчики термометрів можуть показувати 24-39 градусів вище нуля, а місцями навіть до 41 градуса.

Раніше портал Hyser повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань заявив, що погода до кінця літа буде вельми примхливою: сильна спека чергуватиметься зі зливами.

Також наш портал інформував, що у Києві аномальна спека змінилася небувалою грозою з величезним градом, який побив машини і дахи.

Нагадаємо, що народний синоптик Леонід Горбань попередив, що погодні умови в липні будуть чимось нагадувати тропічні.