Українців попередили про погіршення погодних умов.

Таким чином, у четвер, 1 липня, в Україні очікуються грози, а місцями град і шквали. Подібні погодні умови будуть спостерігатися скрізь, за винятком сходу і південного сходу. Відповідною інформацією з цього приводу поділилася синоптик Наталка Діденко, пише "Українська правда".


За її словами, шквали в країні можуть досягати 15-20 м/с, а в західній частині місцями спостерігатимуться значні дощі (І рівень небезпеки, жовтий). Конкретно в Києві та Київській області сьогодні будуть грози, які вдень будуть супроводжуватися градом і шквалами 15-20 м / с.

Найспекотніше буде на півдні та сході України, де термометри покажуть + 29...+ 33 градусів, а ось найнижчі температурні показники прогнозуються на заході, де становитиме приблизно +24...+ 29 градусів. В цілому в більшості областей сьогодні температура повітря прогріється до + 26...+ 30 градусів.


До слова, варто відзначити, що в Києві крім згаданих опадів початок липня здивує і температурою повітря, яка в четвер вдень становитиме приблизно +27...+ 29 градусів.

Примітно, що і до цього, народний синоптик Леонід Горбань попереджав про негоду в Україні з 1 по 4 липня, яка буде виражатися у вигляді рясних опадів. При цьому може бути дуже душно і жарко, адже температура повітря буде підійматися вище +28. Потім опади на кілька днів відступлять і спека наступні 4-5 днів буде просто нестерпною.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Києві дика спека змінилася небувалою грозою з величезним градом.

Також наш портал повідомляв, що в Україну прийшли пекельні урагани і град розміром із сірникову коробку.

Нагадуємо, що Херсон накрило зливами і градом розміром з горох. Є фото, на яких видно розбиті авто і затоплені вулиці.