В уряді вирішили дещо відтермінувати рішення про припинення спецзобов'язань

Багато українців були серйозно стурбовані тим, що з липня поточного року вартість електроенергії зміниться. Однак в уряді видали постанову, що продовжує дію спеціальних зобов'язань для учасників ринку електроенергії до початку серпня. Це означає, що тариф залишиться на рівні в 1,68 гривень кВт/год. Про це йдеться в постанові №659, опублікованiй на порталі уряду.

Так, раніше Міністерство енергетики ініціювало продовження діючих зобов'язань. Таке рішення було прийнято тому, що в міністерстві не змогли підрахувати точну суму коштів, необхідну для стабільної роботи ринку електроенергії.

Таким чином, діючі умови будуть актуальні ще на один місяць, до 1 серпня. Одночасно з тим, в Міністерстві енергетики повинні представити нову модель ПСО, в якій будуть враховуватися питання забезпечення українців електроенергією, зокрема щодо формування тарифів в залежності від обсягів споживання.

Нагадаємо, що ПСО - це покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку світла для того, щоб задовольняти суспільні інтереси в процесі роботи ринку електроенергії.

Нагадаємо, що замість зміни тарифів на електроенергію на початку липня українці звернули увагу на початок роботи ринку землі. Завдяки прийнятому урядом рішенню до 1 січня українці зможуть купувати і продавати землю в Україні, але з обмеженням в 100 гектарів землі в одні руки. Після настання 2024 року купувати землю також зможуть і юридичні особи, а одна особа зможе придбати до 10 тисяч гектарів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як поміняються ціни на газ з початку липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт дав прогноз по тому, як зміниться Комуналка до настання зими.

Також "Hyser" писав, що один з регіонів України може втратити зв'язок "Київстар".