В Україні збільшився розмір виплат для безробітних

З 1 липня в Україні підвищили прожитковий мінімум, а разом з ним збільшилися пенсії та допомога по безробіттю. Максимальні виплати для безробітних зросли на 436 гривень. Про це розповіла голова управління з надання послуг населенню Держцентру зайнятості Інна Бондіні в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24".

Інна Бондіні зазначила, що на нові виплати можуть розраховувати не всі безробітні, а тільки близько 15% тих, хто має офіційний статус безробітного. Також вона додала, що проблем з підвищеними виплатами не передбачається, оскільки до державного бюджету закладено підвищення прожиткового мінімуму.

За словами Бондіні максимальний розмір допомоги для безробітних в Україні повинен становити не більше 4 прожиткових мінімумів. Згідно з даними максимальні допомоги отримує близько 15% українців, які офіційно числяться безробітними. Водночас мінімальну допомогу отримує кожен п'ятий українець, що приблизно 20-25%. Застраховані особи отримують виплати в розмірі 1,8 тисячі гривень, а незастраховані - 1 тисячу гривень.

Варто зазначити, що згідно із законодавством України безробітним вважається особа від 15 до 70 років, яка не має заробітку та інших доходів необхідних для існування через відсутність роботи. Для отримання офіційного статусу безробітної особі необхідно звернутися в центр зайнятості для написання особистої заяви.

До слова, підвищення прожиткового мінімуму від частини порадувало і пенсіонерів. Так, з 1 липня розмір мінімальної пенсії в Україні збільшився на 85 гривень, а максимальної - на 850 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу для пенсії.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, як проходитиме підвищення заробітної плати в Україні.

Нагадаємо, що українцям стане ще складніше вийти на заслужений відпочинок: стало відомо кого можуть змусити працювати до 65 років.