Лікарі назвали продукти, які мають протизапальні властивості

Запальні процеси в організмі дуже підступні. Вони можуть протікати непомітно, проте сильно впливати на якість нашого життя. Лікарі відзначають, що деякі продукти можуть провокувати запалення, проте інші активно з ним борються. Які саме продукти допоможуть побороти недугу зсередини, розповідає портал u-news.

Втома і млявість можуть бути першими сигналами про виникнення запалення в організмі, яке незабаром може змінитися більш важкими симптомами. Щоб не допустити цього необхідно додати в свій раціон деякі продукти.

Так, активним борцем із запальними процесами в організмі є зелень, оскільки вона має протизапальні властивості і містить різні фітонутрієнти та антиоксиданти, що захищають клітини від пошкоджень. Експерти відзначають, що крім цього зелень здатна покращувати стан шкіри, позитивно впливає на шлунок і навіть зміцнює кістки.

Також варто додати в раціон ананас, який не тільки дуже смачний, але і допомагає в засвоєнні білка, зменшує запалення в кишечнику, а також може зміцнити імунітет. Найкраще вживати його у свіжому вигляді, додавати в сік або смузі. Також можна запекти з м'ясом.

Справжнім супергероєм в боротьбі із запальними процесами в організмі вважається гриб. За словами експертів гриби не тільки смачні, але і містять безліч сполук, які крім антизапального ефекту, ще й зміцнюють імунітет.

Деякі люди обожнюють броколі, а інші не можуть їх терпіти. Якими б не були смакові переваги, цьому овочу потрібно віддати належне. Броколі багаті різні каротиноїди, а також антиоксиданти й мають сильні протизапальні властивості.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які допоможуть уникнути тромбозу.

Також наш портал інформував, що медики назвали продукт, що захищає від інфаркту.

Нагадаємо, що фахівці назвали каші, які не можна їсти на сніданок.