В аеропорту "Бориспіль" 1 липня сталася масова затримка вильотів авіакомпанії МАУ в Туреччину.

На курорт Анталья не змогли потрапити українці через те, що тимчасово не приймалися українські літаки, пише "Апостроф". Деякі пасажири чекали свій рейс більше 12 годин.

Майже 700 осіб прочекали не тільки свій рейс, а й просиділи в обмеженій зоні терміналу, вихід з якої заборонений.

Повідомляється, що виліт був запланований на 2 години ночі, хоча ще о 12 дня всі вони були не на сонячному курорті, а в холодному гейті.

Про те, що затримуються п'ять рейсів в "Борисполі" повідомили приблизно о 8 годині ранку. Відпочиваючим сказали, що Туреччина не приймає українські літаки. Про причину нічого не було відомо.

Більшість пасажирів на той момент часу вже встигли пройти реєстрацію. Вийти за межі санітарної зони не могли майже сімсот осіб.

"Наш рейс перенесено з двох на (сподіваємося) 14 годин. Холодно і голодно. Температура повітря-градусів 15. Пледи видали дітям, але навіть не всім. Залишається тільки сподіватися, щоб наші діти приїхали на відпочинок здоровими", - написала Вікторія Мігас в соцмережах.

Пасажири скаржаться на те, що на сніданок вони отримали тільки круасан, а в обід їх "порадували" чіпсами.

Пізніше стало відомо, що не тільки з Києва не можуть вилетіти туристи, а й з аеропортів Одеси, Запоріжжя, Харкова та Львова.

ЗМІ почали писати, що це через пожежу виникла напередодні в турецькому Бодрумі. Однак пізніше в МАУ повідомили, що складна ситуація вийшла через те, що на перельоти до Туреччини надійшло дуже багато запитів і приймаюча країна просто не змогла їх вчасно обробити.

У МАУ стверджують, що дозволи на в'їзд до Туреччини отримали вже більшість літаків. Близько 13 години від землі відірвалися перші шасі. Найближчим часом компанія-перевізник пообіцяла доставити на довгоочікуваний відпочинок всіх пасажирів.

Раніше Hyser писав про те, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Також Hyser повідомляв, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі.

Нагадаємо, що українцям розповіли, які закордонні курорти відкриті для відвідування цього літа.