Як українці відреагували на ініціативи уряду

З 1 липня український уряд презентував відразу кілька змін, головними з яких однозначно є обговорюване довгий час відкриття ринку землі в Україні та підвищення пенсійних виплат. Українці на новини про це відповіли хвилею смішних картинок. Про це повідомляє "Главком".

Користувачі Мережі зробили особливий акцент на тому, що уряд зняв мораторій на продаж землі в Україні, що критикується величезною кількістю експертів, одночасно з підвищенням виплат для одержувачів пенсій. При цьому надбавка не вражає: до прожиткового мінімуму, а значить і до мінімальної пенсії в Україні, додали всього 85 гривень. У зв'язку з цим велика частина картинок пов'язана з пенсіонерками та їх котами, які радіють "можливості" на надбавку до пенсії придбати собі землю.

Фотожаба. Фото: Главком

Відзначимо, що підвищення мінімальної пенсії, яке настало з 1 липня, торкнеться більше 5 мільйонів чоловік із загальної кількості пенсіонерів в 11 мільйонів українців. Уряд підвищив прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищивши мінімальну пенсію з 1769 гривень до 1854 гривень. Крім того, за рахунок підвищення прожиткового мінімуму у пенсіонерів збільшаться і надбавки за понаднормовий стаж і такі виплати як державна адресна допомога до пенсії учасникам та інвалідам війни, а також пенсії за особливі заслуги перед державою.

Крім того, пенсіонери, які почали отримувати пенсію в 2019-2020 роках, отримають надбавку в розмірі 100 гривень, якщо в 2019 році перерахунок їх страхових виплат не проводився державою.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як поміняються ціни на газ з початку липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт дав прогноз по тому, як зміниться Комуналка до настання зими.

Також "Hyser" писав, що один з регіонів України може втратити зв'язок "Київстар".