Синоптик розповіла, коли в Україну прийде похолодання

Останнім часом в Україні спостерігаються досить складні погодні умови. Багато регіонів заливають проливні дощі з грозами, а спека так і не відступає. Однак найближчими днями синоптики прогнозують похолодання. Стовпчики термометрів опустяться до 15 градусів тепла. Про це виданню "Факт"розповіла заступник голови відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

Синоптик зазначила, що найближчими днями нестабільна погода на території країни збережеться. 2 і 3 липня сильні дощі будуть заливати практично всі регіони, крім східних областей. Вже 4 і 5 липня дощі притихнуть в західних регіонах. Згідно з прогнозом 6-7 липня Україну накриє циклон, разом з яким знову прийдуть дощі.

Наталія Голеня заявила, що стовпчики термометрів впевнено поповзуть вниз. У денний час температура повітря становитиме від 18 до 23 градусів тепла, а вночі опуститися до 15-20 градусів вище нуля.

Також прогнозом погоди на липень поділився народний синоптик Володимир Деркач. За його словами перша частина місяця буде дощовою і не дуже літньою. Середина липня буде спекотною, проте аномальних температур, як у червні, очікувати не варто. Також можуть бути незначні опади. Кінець місяця також буде теплим, але в міру.

Разом з тим народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що 11-12 липня Україну накриють сильні дощі та бурі. Потім з 18 липня прийде спека, яка протримається до 28 липня. У ці дні також можливі грозові дощі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики прогнозують повернення спеки на територію України: названо точні дати.

Також наш портал інформував, що у Києві аномальна спека змінилася небувалою грозою з величезним градом, який побив машини і дахи.

Нагадаємо, що народний синоптик Леонід Горбань заявив, що погода до кінця літа буде вельми примхливою: сильна спека чергуватиметься зі зливами.